Logistika a skladovanie

Allegro novo obsadí sklad v Prologis Park Błonie

Líder medzi poľskými internetovými obchodníkmi si prenajíma 22 000 metrov štvorcových.

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil, že podpísal nájomnú zmluvu na 21 950 metrov štvorcových so spoločnosťou Grupa Allegro, najväčším internetovým obchodom v Poľsku, v Prologis Park Błonie. Zmluva zahŕňa prenájom 13 100 metrov štvorcových, ktoré spoločnosť obsadí teraz a ďalších 8 850 metrov štvorcových, ktoré začne využívať v roku 2017.
 
Len v poslednom štvrťroku ide už o tretiu nájomnú zmluvu uzatvorenú spoločnosťou Prologis so spoločnosťou z oblasti e-commerce v regióne strednej a východnej Európy. Transakciu sprostredkovala poradenská spoločnosť BNP Paribas Real Estate.
 
„Allegro neustále hľadá nové riešenia ako pre svojich zákazníkov, tak pre obchod samotný. Prologis Park Błonie vyhovuje našim potrebám. Jeho výhodná lokalita je pre nás dôležitá obzvlášť, keď hľadáme kvalifikovanú pracovnú silu,“ povedal riaditeľ pre dodávateľský reťazec spoločnosti Allegro Adam Pawelczak.
 
„Sme svedkami logistického rozmachu sektora e-commerce v Poľsku a očakávame, že si do roku 2020 spoločnosti z tohto odvetvia budú prenajímať až 700 000 metrov štvorcových,“ povedal riaditeľ pre prenájmy Prologis Poľsko Zbigniew Smyczyński. „Teší nás, že si spoločnosť Allegro pre umiestnenie svojho distribučného centra vybrala práve Prologis Park Błonie. Prímestské parky sú pre spoločnosti stále atraktívnejšie a to hneď z niekoľkých dôvodov: dostupnosť pracovníkov, sympatické náklady na pracovnú silu a relatívne nízke nájomné. Prologis Park Błonie všetky tieto kritériá spĺňa,“ dodal Smyczyński.
 
„E-commercový trh zažíva exponenciálny rast. Kľúčoví hráči tohto odvetvia potrebujú nové priestory spravidla veľmi rýchlo. Uzatvorenie zmluvy s tak zaneprázdnenou firmou ako je Allegro vyžadovalo z našej strany veľkú disciplínu,“ povedala konzultantka priemyselného a logistického oddelenia BNP Paribas Real Estate Poľsko Martyna Kajka.
 
Prologis Park Błonie je moderné distribučné centrum zložené zo siedmich budov s celkovou rozlohou 152 000 metrov štvorcových. Nachádza sa 25 kilometrov západne od centra Varšavy, pri ceste E30/DK92, ktorá spája západnú a východnú Európu, a zároveň pri diaľnici A2, ktorá vedie medzi Varšavou a Berlínom. Park je atraktívny najmä pre spoločnosti poskytujúce distribučné služby ako v európskom, tak aj v regionálnom meradle.
 
Vďaka aktívnemu zapojeniu v štyroch krajinách strednej a východnej Európy je Prologis s portfóliom 4,3 miliónov metrov štvorcových vedúcim poskytovateľom distribučných priestorov v strednej a východnej Európe (k 31. marcu 2016).
 

Prečítajte si aj

Back to top button