Logistika a skladovanie

Prologis v Poľsku otvára druhú budovu s malými obchodnými jednotkami

V Prologis Park Chorzów je postavených 16 000 metrov štvorcových. Ešte pred otvorením sú priestory prenajaté zo 60 percent.

Prologis,  globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes v Prologis Park Chorzów slávnostne otvoril budovu s malými obchodnými jednotkami s rozlohou 16 000 metrov štvorcových. Tá je už zo 60 percent prenajatá. V najväčšom distribučnom centre Prologis v Poľsku, ktoré dosahuje rozlohu 251 000 metrov štvorcových, sa tak jedná o poslednú postavenú budovu.
 
Slávnostné otvorenie, ktoré prebehlo za účasti zástupcov miestnych úradov, zákazníkov a obchodných partnerov sa nieslo v duchu motta ,Zorganizujte váš obchod podľa svojich potrieb‘. Toto motto vystihuje výhody zákazníkov Prologis prenajímajúcich si malé obchodné jednotky a kancelárie. Vďaka schopnosti spoločnosti skombinovať vysoko kvalitné kancelárske a distribučné priestory a umiestniť ich pod jednu strechu, možno malé obchodné jednotky ľahko prispôsobiť rôznym druhom podnikania.
 
„Ide o druhú budovu s malými obchodnými jednotkami v našom poľskom portfóliu,“ povedal senior viceprezident a oblastný manažér Prologis Poľsko Paweł Sapek. „Po úspechu s prenájmom našej prvej budovy s malými obchodnými jednotkami v Prologis Park Wroclaw III pred dvoma rokmi sme sa rozhodli podobne investovať aj v Sliezsku. Utvrdili sme sa v tom, že flexibilita kancelárskych a distribučných priestorov v rámci mesta je presne to, čo je pre zákazníkov atraktívne. Dôkazom je aj fakt, že nová jednotka je už zo 60 % prenajatá,“ dodal Sapek.
 
„Sme potešení, že výstavba poslednej budovy v Prologis Park Chorzow prebehla hladko a bola dokončená podľa plánu,“ povedal riaditeľ riadenia projektu Prologis Poľsko Tomasz Oktaba. „Ide o prvotriedne zariadenie tohto typu v regióne Sliezska. Budova s malými obchodnými jednotkami bola postavená v súlade so štandardmi trvalo udržateľného rozvoja a prešla procesom akreditácie BREEAM,“ doplnil Oktaba.
 
Prologis Park Chorzów je umiestnený na západnom okraji mesta Katowice a to hneď vedľa diaľnice A4, ktorá spája Ukrajinu s Nemeckom a zároveň leží pri križovatke Gliwice-Sośnica, kde sa pretínajú dva medzinárodné poľské dopravné koridory.
 
Prologis je vďaka svojmu zapojeniu v štyroch krajinách strednej a východnej Európy s portfóliom 4,3 miliónov metrov štvorcových vedúcim poskytovateľom distribučných nehnuteľností v tomto regióne (k 30. júnu 2016).
 

Prečítajte si aj

Back to top button