Logistika a skladovanie

Spoločnosť Kuehne + Nagel rozširuje služby pre divíziu logistiky náhradných dielov skupiny BMW Group

Spoločnosť Kuehne + Nagel pomáha prevádzkovať rozsiahly zásobovací reťazec náhradných dielov skupiny BMW Group riadením nového globálneho distribučného centra.

Distribučné centrum bolo slávnostne otvorené 11. októbra 2016 v nemeckom Wallersdorfe a patrí do centrálneho distribučného centra (CDC) skupiny BMW Group. Pozostáva z distribučného centra a skladu vo Wallersdorfe, skladu náhradných dielov v Bruckbergu, ktorý prevádzkuje a riadi spoločnosť Kuehne + Nagel, a „dynamického centra“ v Dingolfingu. Z centrálneho distribučného centra skupina BMW Group zásobuje regionálne distribučné centrá na celom svete, ktoré ďalej zásobujú miestne autorizované servisné strediská . Spoločnosť Kuehne + Nagel poskytuje logistické služby náhradných dielov pre skupinu BMW Group už viac ako desať rokov.
 
Vo Wallersdorfe bude spoločnosť Kuehne + Nagel zodpovedná za fyzický príjem a správu prichádzajúceho tovaru, predbežné zabalenie, správu obalových materiálov a prázdnych obalov a nakládku tovaru na kyvadlovú dopravu pri preprave do všetkých skladov, opravovní a prevádzok siete CDC. Každý deň opustí distribučné centrum v priemere viac ako 215 000 zabalených náhradných dielov. Uvedenie do prevádzky je naplánované na december 2016. Spoločnosť Kuehne + Nagel bude v komplexe s rozlohou 35 000 metrov štvorcových zamestnávať približne 450 ľudí.
 
„Zmluvná logistika pre automobilový priemysel je celkovo strategická oblasť zamerania spoločnosti Kuehne + Nagel. Ponúkame špecializované riešenia šité na mieru požiadavkám zákazníkov. Naša ponuka pokrýva všetky etapy dodávateľského reťazca. Sme radi, že môžeme nášmu dlhoročnému zákazníkovi, skupine BMW Group, ponúkať naše skúsenosti v oblasti logistiky náhradných dielov aj pre ďalšiu prevádzku,“ povedal Gianfranco Sgro, člen správnej rady spoločnosti Kuehne + Nagel International AG zodpovedný za kontraktnú logistiku.
 
O spoločnosti Kuehne + Nagel
S približne 68 000 zamestnancami a 1 200 prevádzkami vo viac než 100 krajinách patrí skupina Kuehne + Nagel medzi popredné svetové logistické firmy. Za silným trhovým postavením spoločnosti stojí podnikanie v oblastiach námornej a leteckej nákladnej dopravy, zmluvnej logistiky a pozemných služieb s jasným zameraním na poskytovanie informačných integrovaných logistických riešení. Ďalšie informácie sa nachádzajú na stránke www.kuehne-nagel.sk

Prečítajte si aj

Back to top button