Logistika a skladovanie

Raben si objednal ďalšie distribučné priestory v Prologis Park Nove Mesto

Prologis dodá budovu na mieru s veľkosťou 3 755 metrov štvorcových.

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil, že zahájil výstavbu distribučných priestorov, ktoré budú vystavané úplne na mieru. Budova s veľkosťou 3 755 metrov štvorcových vyrastie v Prologis Park Nove Mesto a obsadí ju poskytovateľ logistických služieb Raben Logistics Slovensko.
 
Výstavba by mala byť dokončená v prvom štvrťroku 2017 a spoločnosť Raben si tak celkovo bude v parku prenajímať 14 700 metrov štvorcových. Odtiaľ naďalej bude zabezpečovať svoj servis za využitie nákladných áut a dodávok.
 
„Táto expanzia išla ruka v ruke poslaním vybojovať konkurenčnú výhodu pre našich zákazníkov. S umiestnením parku a kvalitou služieb spoločnosti Prologis, či už v rámci Prologis Park Nove Mesto tak v celom regióne, sme totiž nadmieru spokojní,“ povedal manažér kontraktnej logistiky spoločnosti Raben Logistics Slovensko Věnceslav Dobrynský. „Nepretržite skúmame nové spôsoby, ako optimalizovať vlastné operácie a táto nová budova je plne v súlade so stratégiou spoločnosti Raben,“ dodal Dobrynský.
 
„Vzhľadom k stále sa rozvíjajúcej povahe logistiky, sa flexibilita stáva pre poskytovateľov, ktorí chcú uspokojiť rastúci dopyt, stále dôležitejšou,“ povedal riaditeľ pre prenájom a výstavbu spoločnosti Prologis v Českej republike a Slovensku Martin Baláž. „My sme sa zaviazali prispôsobiť naše zariadenia tak, aby presne spĺňali požiadavky našich zákazníkov. Inak to nie je ani v prípade nášho dlhodobého zákazníka, spoločnosti Raben,“ dodal Baláž.
 
Prologis Park Nove Mesto sa v súčasnosti skladá z dvoch plne obsadených budov, ktoré ponúkajú celkom 36 000 metrov štvorcových špičkových distribučných priestorov. Nachádza sa 100 kilometrov severovýchodne od Bratislavy a s priamym pripojením na diaľnicu D1 je ideálnym uzlom pre domáce aj medzinárodné logistické služby.
 
Prologis je s viac ako 545 000 metrami štvorcovými logistických a priemyselných plôch vedúcim poskytovateľom distribučných nehnuteľností na Slovensku (k 30. septembru 2016).

Prečítajte si aj

Back to top button