Logistika a skladovanie

GO ASSET otvára 25 000 m2 logistickej plochy

Najmodernejšia logistická plocha o rozlohe viac ako 25 000 m2 je pripravená a otvorená.

Prekvitajúci logistický trh stále narastá: Dnes 25.októbra 2016, GO ASSET, sa za účasti viacerých politických činiteľov a ekonomicky významných firiem, 45 kilometrov juhovýchodne od Bratislavy otvára nový logistický hotspot, high-tech logistické a distribučné centrum o rozlohe s viac ako 25 000 m2. Z tohto miesta bude nemecká spoločnosť KiK Textil und Non-Food GmbH (dcérska spoločnosť Tengelmann Gruppe) zásobovať CEE trh (Rakúsko, Slovensko, Česká republika, Poľsko, Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko). Budova, predcertifikovaná zlatým DGNB certifikátom, bola postavená a vyvinutá rakúskym developerom GO ASSET v spolupráci s architektonickým štúdiom ATRIOS.
 
Európsky logistický hub
Konkrétne, nehnuteľnosť zahŕňa 25 000 m² skladových priestorov, ďalej 1 700 m² kancelárskych plôch a taktiež 2 750 m² flexibilne použiteľných medziposchodí. Je situovaná pri Dunajskej Strede, priamo na trati budúcej rýchlostnej cesty R7. V dôsledku jej geostrategickej pozícii a blízkosti s Maďarskom sa tento región stáva logistickým hubom. V bezprostrednej blízkosti je Metrans-Hub – nákladný vlakový terminál, ktorý je spojený s hlavnými európskymi prístavmi vrátane Hamburgu.
 
Vďaka trvalo udržateľnej konštrukcii novej budovy má táto budova aj premiéru medzi logistickými areálmi. Logistické a distribučné centrum GO ASSET je prvé logistické zariadenie na Slovensku, ktoré je ocenené DGNB zlatým predcertifikátom rakúskou spoločnosťou pre trvalo udržateľné nehnuteľnosti (ÖGNI). To garantuje nielen ekologickú ale aj ekonomickú hodnotu.
 
Rozšírenie logistickej aglomerácie na Slovensku je na vzostupe. Požiadavky na takéto plochy stále stúpajú a investori oceňujú bezpečné investovanie. Ďalšími obchodnými ťahačmi na Slovensku sú rozširujúci sa automobilový priemysel (napr. Jaguar Land Rover) ako aj maloobchod.
 
GO ASSET vytvorila novootvorenú nehnuteľnosť, vybudovanú len za sedem mesiacov a dôkladne spĺňa jej požiadavky na kvalitu. „Iba s najvyššími štandardmi môžeme uspokojiť potreby medzinárodných a moderne mysliacich obchodných skupín akou je i Tengelmann Gruppe,“ vysvetľuje Andreas Liebsch, MRICS, Generálny riaditeľ spoločnosti GO ASSET.

Prečítajte si aj

Back to top button