Logistika a skladovanie

Partnerstvo FM Logistic a EM Štrasburg

FM Logistic, popredný poskytovateľ skladovania, prepravy a obalových služieb, spolupracuje od roku 2011, formou financovania výskumných projektov, s katedrou riadenia dodávateľského reťazca na obchodnej akadémii EM v Štrasburgu.

Po 4 rokoch práce a po  úspešnej pilotnej fáze, bude teraz jeden zo spoločných projektov vypustený do sveta; jedná sa o diagnostický systém s názvom Di@log, ktorý reorganizuje logistické operácie v skladoch a rieši otázky produktivity.
  
Hlavnou úlohou je posúdenie prevádzky v sklade
 
Život v sklade je ovplyvňovaný pravidelnou reorganizáciou logistických operácií. Či už sa jedná o implementáciu, rast či ukončenie aktivity, alebo inštaláciu nového zariadenia v rámci baliacej linky, vždy je nutné predvídať vplyv týchto zmien a možné problémy spojené s nimi.

Spoločnosť FM Logistic ako jedna z prvých začala pracovať v multiklientskom a multiaktívnom prostredí a má teda s týmito javmi a dôsledkami bohaté skúsenosti, najmä čo sa týka riadenia intralogistického toku. Preto sa rozhodla podporiť projekt, ktorého predmetom bol vývoj nástroja, ktorý asistuje pracovníkom s rozhodovacou právomocou pri reorganizácii skladových operácií.
Výskumný projekt viedol k nasadeniu modelového nástroja, založeného na metóde SCOR (Supply Chain Operations Reference). Ten identifikuje a vyhodnocuje kľúčové ukazovatele výkonnosti podľa ich internej alebo externej orientácie (prevádzkovej efektivity). Metóda analýzy berie do úvahy všetky kritériá, od prevádzky po otázky stratégie. Následne bol vyvinutý Di @ Log, nástroj pre diagnostiku prevádzky logistických centier.

 
Di@log, revolučný diagnostický nástroj

V spolupráci s humanistami, výskumným laboratóriom EM v Štrasburgu, vyvinula FM Logistic 100% elektronický nástroj Di @ Log, ktorý na základe skúseností a odborných znalostí FM Logistic a výsledkov výskumov reorganizuje skladové operácie.
Je schopný poskytnúť globálny prehľad operácií, stimulovať interakciu medzi operáciami, hodnotiť ich pomocou ukazovateľov výkonnosti, a v závere prichádza s najefektívnejším riešením.
 
Prototyp Di@Log bol testovaný s nevídanými výsledkami na platforme FM Logistic vo francúzskom Epaux-Bezu. Nástroj identifikoval
• 57% problémov a riešení, takéto množstvo doteraz nedosiahol žiadny iný diagnostický nástroj;
• 80% spojení medzi problémom a riešením;
• 90% následkov implementácie a riešení;
• 83% súvislostí medzi ukazovateľmi výkonnosti.
 
Teraz, po testovacej fáze, je Di @ Log pripravený na implementáciu na všetkých platformách FM Logistic. Nasledujúcim cieľom je spríjemniť jeho konečné využitie, predovšetkým pre manažérov v prevádzke.
 
 
Stéphane Mornay, Riaditeľ pre podporu skladovej prevádzky skupiny FM Logistic vysvetľuje: „Mentoring študenta pri písaní práce je veľmi formálny. Aby sme došli k cieľu, ktorým je nástroj používaný v praxi v našich skladoch, museli sme sa vzájomne prispôsobiť a naučiť sa spolupracovať. Rozhodli sme sa v takejto spolupráci pokračovať a v súčasnosti vedieme ďalšieho študenta  témou Sklad budúcnosti „.
 

Prečítajte si aj

Back to top button