Správy | Aktuality | Témy

Eurowag predstavil nové riešenie pre interoperabilné elektronické mýtne služby (EETS) v Európe

Na základe podnetu Európskej komisie stále viac európskych krajín prechádza na elektronický mýtny systém (EETS), ktorý zaručuje interoperabilitu medzi zúčastnenými členskými štátmi a dopravným spoločnostiam prináša väčšiu efektivitu a úsporu nákladov. S EETS bude možná platba mýta jednou palubnou jednotkou (OBU), pod jednou zmluvou a jednou faktúrou.

Eurowag je vedúcim poskytovateľom platobných riešení pre výber mýta v Európe. Je prvým a jediným poskytovateľom EETS pre strednú a východnú Európu. Spoločnosť prichádza s novou palubnou jednotkou OBU, umožňujúcou úhradu mýta po celej Európe http://go.eurowag.com/obu/sk/.
 
„Zjednodušená registrácia, ľahká inštalácia a užívateľsky príjemné rozhranie poskytnú zákazníkom Eurowagu úplne nové možnosti vrátane úspory nákladov. Doba, keď sú čelné sklá vozidiel plné nespočetných OBU, končí. Bude možné použiť jedinú palubnú jednotku OBU, ktorá bude interoperabilná s inými mýtnymi systémami v krajinách EETS. Výhody, ktoré prináša dopravcom a vodičom, sú nepopierateľné,“ vysvetľuje Bruno Launois, výkonný riaditeľ pre mýto v spoločnosti Eurowag a dodáva: „Naše riešenie umožní prenos palubnej jednotky z jedného vozidla do druhého pomocou bezdrôtovej aktualizácie, čím sa zníži počet požadovaných výmien. Výhody pre dopravcov a vodičov sú nepopierateľné.“
 
Eurowag je s viac ako desaťročnými skúsenosťami jedným z lídrov v oblasti európskeho mýta. Poskytuje svojim zákazníkom komplexné, transparentné a efektívne riešenia pre výber mýta s najvyššími uplatniteľnými zľavami. Dopravné spoločnosti sa môžu zaregistrovať do mýtnych systémov v celej Európe prostredníctvom systému Eurowag. (www.eurowag.com)
 
O spoločnosti W.A.G. payment solutions, a.s.
 
Spoločnosť W.A.G. payment solutions, známa tiež pod obchodnou značkou Eurowag (EW), patrí medzi šesť najväčších európskych poskytovateľov platobných riešení pre cestnú mobilitu. Zákazníkmi Eurowagu sú profesionálne dopravné a špedičné spoločnosti a tiež firmy prevádzkujúce flotily osobných vozidiel. Na platobné riešenia W.A.G. sa spolieha viac ako 250 tisíc vodičov z celej Európy. Obrat spoločnosti v roku 2016 presiahol 25 miliónov EUR a firma dosahuje dlhodobý rast 25% ročne. Spoločnosť sídli v Prahe a svoje regionálne zastúpenie má v Rakúsku, Bulharsku, Maďarsku, Poľsku, Rumunsku, Slovensku, Srbsku, Macedónsku, Španielsku, Portugalsku, Slovinsku, Turecku, Estónsku, Litve, Taliansku a Ukrajine. Viac informácií nájdete na www.eurowag.com.
 

Prečítajte si aj

Back to top button