Správy | Aktuality | Témy

Slávnostné otvorenie nového Volvo Truck Centra Zvolen

V piatok 14. decembra 2014 predstavitelia spoločnosti Volvo Truck Slovak, s.r.o. a starosta obce Budča prestrihnutím pásky oficiálne otvorili nové Volvo Truck Centrum vo Zvolene. Slávnostného večera v predvianočnej atmosfére sa zúčastnilo vyše 300 zákazníkov Volvo Truck Slovak.

Nové  Volvo Truck Centrum vzniklo na zelenej lúke vo veľmi krátkom čase –stavbu začali v apríli tohto roka. Budova  s príslušenstvom bola skolaudovaná v októbri 2012, odkedy slúži k plnej spokojnosti zákazníkom na strednom Slovensku. Rozloha pozemku je 20 000 m2 a rozloha budovy 1 800 m2. V dielni sa nachádza 12 opravárenských státí. Dodávateľom špičkovej servisnej techniky bola spoločnosť Homola – autoservisná technika, s.r.o.
„Volvo Truck Centrum Zvolen je svojim enviromentálnym zameraním jedinečné v celom regióne Strednej a Východnej Európy. Využíva aktívne i pasívne šetrenie energie. Konkrétnejšie v Truck Centre boli inštalované solárne panely na ohrev vody v sociálnych zariadeniach a led osvetlenie na parkoviskách, v dielni, sklade či na recepcii. Vďaka tepelnej rekuperácii dokážeme ušetriť až 50 % využitého tepla. K pasívnemu šetreniu energie prispieva napríklad trojité sklo v administratívnej časti budovy, väčšia tepelná odolnosť servisných brán v dielni, tepelná izolácia v podlahe, či steny vyhotovené z panelov z minerálnej vlny, ktoré sú hrubšie oproti štandardným stenám o 30 %,“ vysvetľuje Leonard Toček, Aftersales Manager Volvo Truck Slovak. „Celá budova bola vybudovaná z recyklovateľných materiálov. Všetky enviromentálne zlepšenia prispeli k tomu, že dnes dokážeme ušetriť až okolo 20 % z celkovej spotreby energie v budove, “ dodáva Leonard Toček. Ide teda o environmetálne šetrnú stavbu.
 
Z technologického hľadiska sa v novom Volvo Truck Centre Zvolen nachádza napríklad plne vybavená brzdová stolica, detektor vôle náprav, Truck Cam (geometria kolies), centrálny olejový systém a mnohé iné diagnostické a pracovné náradia Volvo.
Nové Volvo Truck Centrum ponúka svojim zákazníkom služby v oblasti pravidelnej údržby vozidiel, záručných a pozáručných opráv, či opráv po dopravných nehodách. Okrem toho si tu zákazníci môžu kúpiť originálne náhradné diely, či využiť služby automatickej umývacej linky. 
Volvo Truck Servis Zvolen je otvorený 6 dní v týždni (po-so) a pohotovostné služby VAS (Volvo Action Servis na zavolanie) môžu zákazníci využívať celých 24 hodín, 7 dní v týždni.
„Budovanie kvalitnej servisnej sieti na Slovensku je pre našu spoločnosť jednou z kľúčových priorít. Volvo Truck Centrum Zvolen je našim piatym servisom na Slovensku. Už v blízkej budúcnosti plánujeme ďalšie dobudovanie a rozšírenie našej servisnej siete. Veríme, že otvorenie nového moderného Volvo Truck Centra v Budči ocenia najmä zákazníci z tohto regiónu,“ povedal Johannes Kjellgren, Managing Director Volvo Truck Slovak.
 
Volvo Trucks Slovak pripravilo pre svojich hostí a klientov bohatý kultúrny i gastronomický program. Program uvádzal Štefan Skrúcaný, klasickú hudbu reprezentovalo sláčikové kvarteto krásnych múz, program spestrili spoločenké tance a vyvrcholením programu bolo skvelé vystúpenie slovenskej kráľovny soulu Anity Soul.  Skutočne veľkorysý program. Volvo truck Slovak dosahuje v tomto roku veľmi dobré predajné výsledky a hitom sezóny je Volvo FH13 500, ktoré sa na slovenskom trhu teší veľkej popularite. Vo Zvolene predstavili klientom aj vychádzajúcu hviezdu – nové Volvo FH, ktoré sa aj tu tešilo veľkému záujmu priaznivcov značky Volvo Trucks.

 

Prečítajte si aj

Back to top button