Správy | Aktuality | Témy

SPEEDonline od Audatexu draží vozidlá na mobiloch

Medzinárodná internetová aukcia havarovaných vozidiel AUTOonline vylepšila webovú mobilnú verziu.

Medzinárodná Internetová aukcia havarovaných a fleetových vozidiel AUTOonline a jej webové prostredie SpeedOnline, slúžiace na dražbu vozidiel, je tiež dostupné ako mobilná verzia, v ktorej došlo ešte v apríli 2015 k inovačným zmenám. Internetová platforma AUTOonline od spoločnosti Audatex Systems ponúka službu pre obchodníkov s havarovanými a jazdenými vozidlami a autoservisy pohodlne napríklad na tabletoch alebo smartfónoch. 

Poisťovne využívajú platformu na umiestňovanie ponúk na odkúpenie poškodených vozidiel, ktoré z dôvodu nehospodárnosti ich opravy spadajú do kategórie tzv. „totálnych škôd“, iné spoločnosti sem umiestňujú ponuky na odkúpenie fleetových jazdených vozidiel. Po ukončení aukcie poisťovňa vyberá víťaznú ponuku a zodpovedajúcu ponúknutú čiastku použije na likvidáciu poistnej udalosti ako „cenu zvyškov“. Vlastná realizácia obchodu je potom vecou dohody medzi majiteľom vraku vozidla a obchodníkom.
  
Zmeny pri používaní novej verzie SpeedOnline:
Hneď pri prvom náhľade sa záujemcovi zobrazí vozidlo s fotografiou, rok výroby, najazdené km a miesto kde sa vozidlo nachádza. Táto zmena umožňuje jednoduchšiu orientáciu v ponúkaných automobiloch bez ďalšieho klikania. 
Po rozkliknutí podrobností o vozidle nájde užívateľ náhľad fotografií, v ktorých je možné rýchlejšie a prehľadnejšie listovať. 
Filter ponúka základné rozdelenie na havarované a firemné vozidlá a následne sa rozdelí do podrobnejších nastavení filtra pre informácie ako sú model automobilu, najazdené km, výkon a iné.
Pribudla kolónka „pridať do obľúbených“, ktorá umožňuje užívateľovi prehliadnuť si vozidlo neskôr 
V prípade, že užívateľovi nevyhovuje táto mobilná verzia, môže využiť prepnutie do verzie pôvodnej.
 
 
Výhody používania SpeedOnline:
  1. Rýchle a objektívne stanovenie hodnoty zvyškov s nízkymi administratívnymi nákladmi pre poisťovne
  2. Platforma nie je prístupná verejnosti – okruh partnerov je obmedzený
  3. Medzinárodná platforma umožňujúca získať vyššiu hodnotu zvyškov vozidiel
  4. Obchodníci majú prístup na medzinárodný trh a možnosť získať vozidlá v zahraničí
  5. Dostupnosť platformy 24 hodín denne
  6. Rýchlejšia cesta k vrakom pre obchodníkov a väčšia šanca vraky získať
  7. Priemerne 20 ponúk na 1 vozidlo
  8. Dosahujeme reálnu odkupnú cenu, ktorá presahuje 50% obvyklej ceny vozidiel bezprostredne pred poškodením
  9. Zameranie sa aj na menej frekventované skupiny vozidiel – špeciálne a nákladné vozidlá, prívesy, návesy a prípojné vozidlá, stavebné stroje, motorky a štvorkolky, a iné…
 
Každým rokom je v Nemecku na burzu AUTOonline vložených viac ako 900 000 vozidiel. V celej Európe je to viac ako 1 milión. Každý deň prejde touto burzou cez 5 500 vozidiel, čo je jeden automobil každých 15 sekúnd. 
Viac informácií o službe AUTOonline  na: http://www.audatex.sk/produkty/

 

Prečítajte si aj

Back to top button