Vodná doprava

Najväčšia výletná loď sveta má na palube izoláciu Rockwool

Izolačné materiály Rockwool zanechali významnú stopu na najväčšej výletnej lodi sveta Harmony of the Seas.

Na 16 poschodovom plavidle za viac ako 1 miliardu EUR, bolo celkovo použitých 1 800 ton izolácie Rockwool, ktorá zaizolovala 320 000 m2 plochy tohto lodného velikána. To zodpovedá rozlohe približne 44 futbalových ihrísk. Kamenná vlna bola použitá nielen na izoláciu nosnej štruktúry plavidla, ale aj na palubné steny, priečky a stropy. Má totiž vynikajúce protipožiarne vlastnosti a poskytne tak bezpečné a komfortné prostredie pre cestujúcich i posádku. 
 
Loď Harmony of the Seas, patriaca spoločnosti Royal Caribbean Cruises, je 362 metrov dlhá, 70 metrov vysoká, váži 120 000 ton a o takmer 5 500 cestujúcich na jej palube sa stará viac ak o 2 000-členná posádka. Na najväčšej výletnej lodi sveta sú k dispozícii ľadové klziská, golfové ihrisko, aquapark, divadlo, kúpele či bar, kde obsluhujú roboti.  
 
Spoločnosť Rockwool je lídrom na trhu stavebných a priemyselných izolácií a takisto izolácií pre námorný priemysel. Bohumínsky závod predvlani investoval takmer 4 milióny EUR do modernizácie výroby, revitalizácie areálu a stal sa výrobným a logistickým centrom technických izolácií celej skupiny Rockwool pre strednú a východnú Európu.
 
Odkaz na video:
https://www.youtube.com/watch?v=xh_10S7xTvY

Prečítajte si aj

Back to top button