Železničná doprava

VIDEO: Čínsky vlak premáva bez zastavenia na staniciach

Bez akýchkoľvek časových strát. Pre nastúpenie a vystúpenie cestujúcich nepotrebuje zastať.

Pri existencii 30-tich staníc medzi Pekingom a Guangzhou, len zastavenie a zrýchlenie v každej stanici by si vyžiadalo veľa energie i času.

Iba 5 minútové zastavenie na stanici (5 min., kedže sa musí dbať aj na starších ľudí) bude mať za následok celkovú stratu 5 min x 30 staníc, resp. čas jazdy vlakom sa predĺži o 2,5 hodiny.

Ako to funguje (popis pod videom):

Pre nastupujúcuch: cestujúci nastúpia do napajajúcej kabíny pred tým, ako vlak dorazí na stanicu. Keď vlak príde, vôbec nezastaví. Len spomalí na určitú rýchlosť a vyzdvihne kabínu, ktorá sa bude pohybovať s vlakom na jeho streche.
Kým vlak je stále v pohybe smerom od stanice, kabína sa postupne rozbieha na jeho streche a ostane na nej upevnená. Po úplnom vyložení všetkých svojich pasažierov, sa napájacia kabína presunie do zadnej časti vlaku, takže ďalšia séria odchádzajúcich cestujúcich, ktorí chcú vystúpiť na ďalšiej stanici nastúpi do kabíny na zadnej časti vlaku strechy. Medzi kabínou a vlakom samotným je urobené prepojenie, ktoré sa otvorí až po úplnom zastavení kabíny na streche vlaku.

Pre vystupujúcich: Akonáhle všetci pripojení cestujúci vystúpia z kabíny upevnenej v prednej časti vlaku, presunie sa kabína do zadnej časti vlaku. Tam do nej nastúpia cestujúci, ktorí chcú opustiť vlak v najbližšej stanici. Keď vlak príde na ďalšiu stanicu, zase jednoducho odpojí kabínu s vystupujúcimi a pripojí kabínu, ktorá čaká na vlak na stanici s novými cestujúcimi. Odchádzajúci tak majú viacej času na vystúpenie a nie sú závislí na odchode vlaku – kedže ten sa v momente výstupu už v stanici nenachádza. Takto vlastne dokáže vlak striedať kabíny zo stanice na stanicu počas celej projektovanej trasy.
 

Prečítajte si aj

Back to top button