Železničná doprava

ZSSK vyhodnotila šesť súťaží na opravy rušňov, práce ju vyjdú na 29,35 mil. eur

Štátny dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vyhodnotil šesť užších súťaží na opravy rušňov.

Celkovo by dopravcu tieto práce mali vyjsť na 29,35 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z oznámení o výsledkoch verejných obstarávaní, ktoré boli zverejnené vo vestníku verejného obstarávania.
 
V prípade prvej súťaže ide o vykonávanie hlavných a neplánovaných opráv rušňov radu 350. Dopravca dostal v súťaži dve ponuky. Zákazku získala spoločnosť ŽOS Vrútky za cenu 7,79 milióna eur bez DPH.
 
ZSSK súťažila tiež vykonávanie opráv pre rušne radu 460. V tendri dostala tiež dve ponuky a zvíťazila v ňom firma ŽOS Vrútky. Zákazku pre dopravcu uskutoční za 9,91 milióna eur bez DPH.
 
ZSSK vybrala dodávateľa aj na opravy rušňov radu 736 za cenu 1,75 milióna eur bez DPH. V tomto tendri dostal dopravca opäť dve ponuky a zákazku získala spoločnosť CZ LOKO z Českej republiky.
 
V užšej súťaži vyberal dopravca aj firmu na opravy rušňov radu 750. V súťaži dostal opäť dve ponuky a zákazku získali Železničné opravovne a strojárne Zvolen s cenou 1,57 milióna eur bez DPH.
 
Opravovať sa majú aj rušne radu 363. Tieto práce zaistí pre dopravcu spoločnosť ŽOS Vrútky za cenu 4,13 milióna eur bez DPH. V tomto tendri dostala ZSSK štyri ponuky.
 
Poslednou bola užšia súťaž na opravy rušňov radu 362. Túto zákazku získala tiež spoločnosť ŽOS Vrútky s cenou 4,2 milióna eur bez DPH. V tendri dostala ZSSK štyri ponuky.
 
Ani jedna zo zákaziek nebude spolufinancovaná z eurofondov. V tendroch sa použili elektronické aukcie a v piatich prípadoch boli uzatvorené rámcové dohody.

Prečítajte si aj

Back to top button