Železničná doprava

Premávka na novej trati Berlín-Mníchov sa nezačala šťastne

Preprava na vysokorýchlostnej trati medzi Berlínom a Mníchovom bola od piatka (8. 12.) trikrát prerušená pre poruchy a zlé počasie.

K prvej poruche došlo už v piatok. Súprava Sprinter mierila s novinármi a 200 hosťami na slávnostnom začatí premávky z hlavného mesta späť do metropoly Bavorska. Jej príchod sa očakával po 20. hodine. Do cieľa sa však dostala až po polnoci. Zlyhala lokomotíva. Technikom trvalo niekoľko hodín, kým zistili príčinu poruchy, a kým ju odstránili.
 
V nedeľu (10. 12.) Sprinter síce odišiel z východiskovej stanice, ale do cieľa smeroval po starej trati. Problémy spôsobilo nepriaznivé počasie, napadlo veľa snehu.
 
V pondelok neodišiel načas spoj z Berlína. Hovorkyňa železnice nevedela informovať o príčinách ani napoludnie.
 
Prvý deň nového týždňa sa Nemeckej dráhe (Deutsche Bahn) vôbec nevydaril. Z Hamburgu nevypravili rýchlik Eurocity do Prahy. Z Berlína do Hamburgu museli nasadiť náhradnú súpravu. Bolo v nej však toľko cestujúcich, že na ďalších zastávkach ľudia nemohli pristupovať. Rovnakú smolu mali aj cestujúci na trati Berlín-Hannover. Súprave ICE dali menej vagónov, než by potrebovala.
      

Prečítajte si aj

Back to top button