Železničná doprava

RegioJet nasadzuje na trase z Bratislavy do Prahy nové rušne Bombardier Traxx

Súkromný dopravca RegioJet začína nasadzovať na vlaky z Bratislavy do Prahy nové lokomotívy Bombardier Traxx. Prvú zo štyroch takýchto lokomotív v pondelok predstavila spoločnosť v Bratislave.

Podľa koordinátora komunikácie spoločnosti Martina Žarnovického ide o rušne, ktoré boli nedávno vyrobené v Nemecku. Určené sú pre rýchlosť 160 kilometrov za hodinu. „Počas dvojtýždňovej skúšobnej prevádzky v Českej republike sme na nich nezaznamenali jedinú chybu,“ opísal Žarnovický.
 
K súčasným dvom takýmto rušňom chce spoločnosť do leta pridať ďalšie dva. Do budúcna pritom dopravca uvažuje aj nad nákupom ďalších lokomotív. Časom by sa tak mohli objaviť aj na čele vlakov z Viedne do Prahy a z Košíc cez Žilinu do Prahy.
 
RegioJet zároveň investuje aj do nových vozňov. V najbližších týždňoch rozšíri svoj vozový park o 16 nových vozňov Astra. Prvé dva vozne už spoločnosť prevzala od výrobcu a postupne ich začína nasadzovať do prevádzky. „Počet týchto vozňov sa tak zvýši zo súčasných 10 na 26 a naším plánom ich je nasadzovať na všetky linky,“ opísal Žarnovický. 
 
Vďaka rozšíreniu vozového parku bude môcť dopravca podľa jeho slov zaviesť do prevádzky nový vlak. Od septembra by mal začať premávať na trase medzi Bratislavou a Prahou. Z Bratislavy by mal každý deň vyrážať o 8.45 h a v o opačnom smere o 17.21 h z Prahy. Celkovo by tak spoločnosť spájala vlakmi Bratislavu a Prahu v oboch smeroch štyrikrát denne.

Prečítajte si aj

Back to top button