Železničná doprava

RegioJet zvažuje podanie trestného oznámenia na Ľubomíra Vážneho

Osobný dopravca RegioJet zvažuje podanie trestného oznámenia na poslanca Smeru-SD a bývalého ministra dopravy Ľubomíra Vážneho.

Spoločnosť, ktorá začne na trase z Bratislavy cez Dunajskú Stredu po Komárno v marci tohto roku prevádzkovať železničnú dopravu, rozhorčili Vážneho vyjadrenia médiám o vstupe súkromného dopravcu na túto trať. 
      
„Ide o súhrn neprávd, RegioJet bude pána Vážneho kontaktovať,“ uviedol riaditeľ komunikácie skupiny Student Agency Aleš Ondrůj, ktorá je materskou spoločnosťou firmy RegioJet.
      
Keďže Vážny neútočí len na ministra dopravy, ale aj na RegioJet, firma zvažuje trestné oznámenie. „Zvažujeme na neho podať trestné oznámenie a riešiť to súdnou cestou,“ priblížil Ondrůj. Vážny vo svojom utorkovom (10.1.) vyjadrení okrem iného uviedol, že štátny dopravca by v tomto roku prevádzkoval dopravu na trati lacnejšie ako súkromník. Alebo, že sa takýmto krokom zvýši počet železničiarov bez práce. 
      
„Je zrejmé, že to, čo uvádza pán Vážny je lož. RegioJet bude oproti súčasnosti na kilometri lacnejší pri neporovnateľne vyššej kvalite vozového parku, služieb a výhodných cenách pre cestujúcich,“ reagoval Ondrůj. Zároveň dodal, že RegioJet vytvára príchodom nové pracovné miesta. „Samozrejme, prevádzkovanie vlakov RegioJet bude obsluhovať minimálne porovnateľný počet zamestnancov, ktorí dnes pracujú na trase z Bratislavy do Komárna,“ dodal Ondrůj.

Podanie žaloby je podľa Vážneho právo každého občana Európskej únie. „Takúto ambíciu nemienim komentovať a ani vyvracať,“ skonštatoval pre TASR Vážny. Chce však zdôrazniť, že podľa neho v tomto prípade nepochybil dopravca, ale štát v zastúpení ministerstva dopravy.
 

Prečítajte si aj

Back to top button