Železničná doprava

Súkromný železničný dopravca RegioJet spúšťa prezentačné jazdy pre ľudí

Súkromný dopravca RegioJet, ktorý začne od 4. marca prevádzkovať železničnú dopravu na trati z Bratislavy do Komárna, štartuje cez víkend prezentačné jazdy pre ľudí za symbolické ceny.

Spoločnosť zároveň otvára prvé zákaznícke centrá na Slovensku. TASR o tom informoval riaditeľ komunikácie skupiny Student Agency, do ktorej patrí aj RegioJet, Aleš Ondrůj. Jazdu vlakom na trase z Bratislavy cez Dunajskú Stredu do Komárna a späť si tak ľudia môžu vyskúšať od soboty 25. februára do 3. marca.

„Prezentačné vlaky budú jazdiť trikrát denne podľa špeciálneho cestovného poriadku,“ priblížil Ondrůj. Ceny cestovného sa budú pohybovať od 50 centov až po dve eurá v závislosti od dĺžky jazdy. Spoločnosť RegioJet už otvorila na železničnej stanici Bratislava – Nové Mesto prvé zákaznícke centrum. Dnes k nemu pribudne ďalšie na bratislavskej Hlavnej stanici. „Na staniciach v Komárne a Dunajskej Strede budú od soboty k dispozícii informačné stánky,“ doplnil Ondrůj.
      
Predaj cestovných lístkov na vlaky RegioJet sa začne od pondelka 27. februára. Od 4. marca sa totiž na trase spúšťa po prvýkrát pravidelná železničná doprava, ktorú zabezpečuje súkromný dopravca, no je financovaná zo štátneho rozpočtu. RegioJet bude vypravovať na trase približne 25 spojov. Vo všedné dni budú v špičkách jazdiť medzi Bratislavou a Dunajskou Stredou každú polhodinu. Takmer každý druhý spoj by mal jazdiť po celej trase z Bratislavy do Komárna a späť.
 

Prečítajte si aj

Back to top button