Železničná doprava

ZSSK začala s výmenou uniforiem

Prvých štyridsať zamestnancov Železničnej spoločnosti Slovensko, a. s. (ZSSK) nastúpilo včera do práce v nových rovnošatách.

Slávnostné uvedenie uniforiem pre sprevádzajúci personál IC vlakov sa uskutočnilo na hlavnej stanici v Bratislave. Krátku prehliadku nových modelov si prezrel aj Johannes Hahn, komisár pre regionálnu politiku EÚ, a Ján Figeľ, prvý podpredseda vlády SR a minister dopravy.

Nové uniformy sú symbolom pracovnej elegancie, držia sa súčasných módnych trendov, pozostávajú z funkčných materiálov a poskytujú vyšší komfort. Počas troch rokov by sa do nich malo postupne prezliecť asi dvetisíc sto zamestnancov ZSSK. Výmena rovnošiat sa týka vlakvedúcich, sprievodcov, rušňovodičov, osobných pokladníkov, informátorov a obchodných referentov. Odhadované náklady by nemali presiahnuť 1,3 milióna eur, čo je porovnateľné s doterajšími výdavkami na ich obmenu.

Verejná súťaž na dodávku rovnošiat bola vyhlásená 26. 1. 2012. Lehota viazanosti ponúk je do 14. 6. 2012 a do tohto termínu by mala byť podpísaná aj zmluva s dodávateľmi. Obmedzenú sériu uniforiem pre personál IC vlakov a vedenie spoločnosti šila na základe priameho zadania odevná firma Koutný z Prostějova. Priemerná cena jednej uniformy v letnom a zimnom prevedení, vrátane doplnkov, dosiahla 1230 eur.
 

Prečítajte si aj

Back to top button