Železničná doprava

Za 14 dní prevádzky prepravili vlaky RegioJet 60.000 ľudí

Za dva týždne prevádzky prepravili vlaky RegioJet na južnom Slovensku viac ako 60.000 cestujúcich, čo je denne cca 4500 osôb.

Informoval TASR hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj. “Fenoménom sa stalo bezplatné pripojenie k internetu cez wi-fi sieť vo vlakoch, ktoré RegioJet priniesol ako jednu z hlavných noviniek v oblasti služieb.

Za 14 dní prevádzky sa celkom realizovalo približne 11.000 internetových pripojení a objem prenesených dát bol priemerne na deň 8,5 GB,“ priblížil hovorca s tým, že internet zadarmo je využívaný hlavne v ranných spojoch do Bratislavy a v popoludňajších v opačnom smere, keď cestujúci jazdia do zamestnania a naspäť. Dodal, že ďalšou výhodou vlaku je ušetrený stres a čas, ktorý si vyžaduje riadenie vlastného vozidla. Vlak sa navyše vyhne aj všetkým kolónam a zápcham.
      
RegioJet na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno kompletne nahradil štátnu Železničnú spoločnosť Slovensko (ZSSK) a ponúka denne viac ako 50 spojov a novú úroveň služieb v regionálnej železničnej doprave. Na koľajnice prišiel nový súkromný dopravca s modernými vozidlami, lepšou cenou, novým konceptom cestovného poriadku a službami, ktoré doposiaľ neboli v regionálnej železničnej doprave poskytované.

„To sa pozitívne premietlo do záujmu o cestovanie modernými vlakmi na tejto trase,“ podčiarkol Ondrůj a pripomenul, že RegioJet priniesol klimatizované nízkopodlažné vozidlá Talent kanadského výrobcu Bombardier i nový cestovný poriadok s pravidelným taktom a spojmi jazdiacimi v špičkových časoch až v polhodinových intervaloch. Najrýchlejšie spoje zvládajú trasu medzi Bratislavou a Dunajskou Stredou za rekordných 38 minút a ponúkajú cestujúcim v ranných spojoch aj dennú tlač.
 

Prečítajte si aj

Back to top button