Železničná doprava

Súkromný dopravca RegioJet prepravil za päť mesiacov vyše 550.000 ľudí

Súkromný dopravca RegioJet, ktorý ako jediný na Slovensku prevádzkuje železničnú dopravu dotovanú zo štátneho rozpočtu, prepravil za päť mesiacov približne 550.000 až 560.000 ľudí.

„Darí sa nám napĺňať plány a predpokladáme, že do konca tohto roku prepravíme viac ako milión cestujúcich,“ skonštatoval pre TASR riaditeľ komunikácie skupiny Student Agency, do ktorej RegioJet patrí, Aleš Ondrůj.
      
Spoločnosť začala 4. marca tohto roku vypravovať vlaky na trase z Bratislavy cez Dunajskú Stredu až do Komárna. Do konca júla tohto roku tak firma prepravila na štandardne kúpené cestovné lístky približne 540.000 cestujúcich. K tomu ešte ďalších asi 20.000 ľudí cestovalo vlakmi spoločnosti v rámci prezentačných jázd či jázd zadarmo.
      
„Samotný projekt si aj ekonomicky vedie veľmi dobre,“ zhodnotil Ondrůj. Firma tak má záujem v budúcnosti prevádzkovať železničnú dopravu aj na ďalších tratiach na Slovensku. „Sme pripravení tento koncept zaviesť aj na ďalších trasách na Slovensku, pokiaľ ministerstvo dopravy vyhlási súťaž na verejnú železničnú dopravu,“ dodal.
      
Na Slovensku môžu totiž z celkového objemu železničnej dopravy 30,3 milióna vlakokilometrov, ktorá je financovaná zo štátneho rozpočtu, súkromní dopravcovia obsadiť celkovo 35 %.
 

Prečítajte si aj

Back to top button