Železničná doprava

Vo Švajčiarsku sa čelne zrazili dva vlaky, mnoho zranených

Pri čelnej zrážke dvoch vlakov utrpelo zranenia 40 ľudí. Po Španielsku a Taliansku ďalšia vážna nehoda na európskych železniciach.

Približne 40 ľudí utrpelo dnes zranenia pri čelnej kolízii dvoch vlakov v západnom Švajčiarsku, pričom štyri osoby boli zranené vážne, uviedla tlačová agentúra Reuters. Záchranné práce sa ešte neskončili, povedal Jean-Christophe Sauterel, policajný hovorca kantónu Vaun. K nešťastiu došlo pri obci Granges-prés-Marnand na regionálnej trati, približne 50 kilometrov juhozápadne od Bernu. Prvé správy neuvádzali žiadne obete na životoch.

Hovorca polície Jean-Christophe Sauterel povedal, že stále nenašli vodiča jednégho z vlakov, pravdepodobne sa stále nachádza vo vraku. „Sú to regionálne vlaky. Rýchlosti sú o niečo nižšie a aj keď nám je veľmi ľúto, že pravdepodobne si táto nehoda vyžiada jednu obeť, a päť ľudí je vážne zranených, mohlo to byť oveľa horšie,“ povedal Sauterel. Najťažšie zranené osoby odviezli do nemocnice vrtuľníkom a sanitkami, ostatných ošetrili na mieste nehody. 

Na mieste sú vyšetrovatelia, ktorí pátrajú po príčine nehody. Železničná doprava vo Švajčiarsku je považovaná za jednu z najbezpečnejších na svete. Len nedávno zahynulo pri vlakovom nešťastí v Španielsku 79 ľudí. 


Prečítajte si aj

Back to top button