Železničná doprava

Železničný úsek Zlatovce – Tr. Teplá zrejme zmodernizujú v predstihu

Ukončenie modernizácie železničnej trate na traťovú rýchlosť 160 kilometrov za hodinu v úseku Zlatovce – Trenčianska Teplá, ktoré bolo naplánované na jar roku 2016, dokončia pravdepodobne už koncom roka 2015.

Na dnešnom brífingu počas kontrolného dňa to povedal minister dopravy Ján Počiatek. “Práce prebiehajú v súlade s harmonogramom, dokonca to vyzerá tak, že odovzdanie diela by sa mohlo udiať aj o pár mesiacov skôr, ako bolo pôvodne plánované.
 
Dôležité je, že tento projekt bol schválený technickými poradcami komisie, preto je zrejmé, že financovanie z eurofondov aj na tento projekt bude zabezpečené,“ skonštatoval Počiatek s tým, že v tejto koridorovej stavbe neboli, podobne ako v prípade cestného mostu, zistené žiaden problémy, ktoré by stavbu mohli zdržať.
      
Modernizácia železničnej trate Nové Mesto nad Váhom – Púchov pre traťovú rýchlosť 160 kilometrov za hodinu v úseku Zlatovce – Trenčianska Teplá bude stáť asi 245 miliónov eur. Ide o 12-kilometrový úsek trate, realizátorom stavby je Združenie pod Brezinou, ktoré vedie TSS Grade, zmluvu o stavebných prácach podpísali so Železnicami SR v októbri minulého roku, práce majú podľa zmluvy trvať 40 mesiacov.
 

Prečítajte si aj

Back to top button