Železničná doprava

Súkromný vlak bude čoskoro premávať aj na trase Bratislava – Košice

Český súkromný železničný dopravca RegioJet začal pripravovať svoj vstup do vnútroštátnej diaľkovej dopravy na Slovensku, a to na trase Bratislava – Košice.

„Od decembra plánujeme prevádzkovať na trase Bratislava – Žilina – Košice štyri páry spojov a chceme ich spojiť aj s našou linkou Žilina – Olomouc – Praha. Doterajší spoj z Prahy, ktorý končí v Žiline, tiež predĺžime do Košíc,“ priblížil plánované zmeny majiteľ holdingu Student agency, do ktorého patrí tiež spoločnosť RegioJet, Radim Jančura.
      
Cestujúci by sa tak od 14. decembra tohto roka mali na trase Bratislava – Žilina – Košice stretávať s vlakmi IC RegioJet v typicky žltej farbe. Konkrétne ceny a tarify s presným rozsahom služieb zverejní spoločnosť počas nasledujúcich mesiacov.
 
Firma podľa Jančuru počíta s možnosťou spolupráce a korektnými vzťahmi so slovenským štátnym prepravcom, Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK). Na trase Praha – Ostrava – Žilina prepravila spoločnosť v prvom štvrťroku tohto roka 475.562 cestujúcich, teda o 37 % viac ako v rovnakom období minulého roku.
 

Prečítajte si aj

Back to top button