Železničná doprava

RegioJet spustil výberové konania, hľadá 150 nových zamestnancov

Súkromný železničný dopravca RegioJet hľadá nových zamestnancov.

Firma rozbehla výberové konania na 150 ľudí, chce posilniť vlakový personál a prevádzkovú základňu. Doplní personál na trati z Bratislavy do Komárna a tiež na pripravovanej trase z Bratislavy do Košíc. “Dáme prácu ľuďom v oblastiach s vysokou nezamestnanosťou, napríklad na východnom Slovensku,“ povedal Radim Jančura, majiteľ holdingu Student Agency, ktorého súčasťou je aj RegioJet.
 
Pôjde predovšetkým o pozície zákazníckej obsluhy, či pozície v oblasti zázemia a technologickej správy. Firma napríklad hľadá rušňovodičov a rušňovodičky, v ponuke sú aj pozície stevardov, či mechanikov, elektromechanikov a elektronikov koľajových vozidiel. „Na všetky pozície sú u nás vítaní tak muži, ako aj ženy,“ doplnil Jančura.
      
Dopravca aktuálne zamestnáva na Slovensku 104 ľudí. Od marca 2012 prevádzkuje dopravu na trati z Bratislavy cez Dunajskú Stredu do Komárna s dotáciou zo štátneho rozpočtu. Od 14. decembra tohto roku však chce prevádzkovať štyri páry spojov denne na trase z Bratislavy cez Žilinu po Košice. Tieto vlaky bude vypravovať bez akejkoľvek štátnej dotácie. Súčasne chce spoločnosť predĺžiť aj doterajšiu linku z Prahy cez Ostravu a Žilinu až do Košíc. Dopravca prepravil v roku 2013 na území Slovenska viac ako 1,5 milióna cestujúcich.
 

Prečítajte si aj

Back to top button