Železničná doprava

DPB začal s obnovou vrchnej časti trate na Hlavnú stanicu

Dopravný podnik Bratislava (DPB) začal včera s prípravnými prácami na obnovu električkovej trate na bratislavskú Hlavnú stanicu, v úseku od obratiska pri stanici po budovu ministerstva financií.

Po ukončení prípravného štádia bude oprava trate prebiehať v troch etapách. Dokončenie je naplánované na polovicu novembra. Ako informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová, v prvej etape sa opraví obratisko - vonkajší a stredný koľajový oblúk, vrátane výmeny koľajníc. „Pokiaľ bude potrebné, vykonáme aj výmenu uloženia koľajníc a koľajových konštrukcií,“ uviedla Volfová.
 
„V druhej etape sa bude opravovať trať po zastávku Franza Lizsta a v tretej v úseku od Čajkovského po Kýčerskú ulicu,“ dodala. Všetky opravy by mali podľa odhadov kompletne zrealizované do 15. novembra. Dolnú časť električkovej trate od Kýčerského po Radlinského ulicu bude hlavné mesto opravovať prostredníctvom eurofondov.
     
Na opravu trate od obratiska pri stanici po budovu ministerstva financií sa poskladá investor modernizácie Hlavnej stanice a Predstaničného námestia – spoločnosť Transprojekt a aj dopravný podnik. Zmluvu o rekonštrukcii podpísali obe strany minulý týždeň. Celkovo by sa mali náklady na opravu vyšplhať na približne 1,2 milióna eur.
 
„Investor je pripravený preinvestovať v rámci rekonštrukcie trate 500.000 eur,“ avizovala mediálna zástupkyňa Transprojektu Mária Adamová s tým, že firma už uhradila náklady na vypracovanie projektu vo výške 30.000 eur. Zvyšok doplatí dopravca. Doprava na električkovej trati na Hlavnú stanicu bola zastavená pre nevyhovujúci technický stav trate v novembri 2011.
 

Prečítajte si aj

Back to top button