Železničná doprava

Vypravili prvý nákladný vlak z Hamburgu do Zhengzhou

Spoločnosť DB Schenker v spolupráci s mestom Zhengzhou a prístavom v Zhengzhou, vypravila prvý nákladný vlak z Hamburgu do hlavného mesta stredočínskej provincie Henan.

Oficiálny pokyn na štart vlaku dali symbolicky predstavitelia DB Schenker, Karl-Friedrich Rausch, poradca mesta Hamburg pre oblasť ekonomiky a inovácii, Bernd Egert a guvernér provincie Henan Xie Fuzhan. Vlak odštartoval z terminálu DUSS Hamburg-Billwerder. V 41 kontajneroch sa nachádzal rôzny tovar, napríklad priemyselné roboty pre medzinárodnú technologickú spoločnosť.

 

DB Schenker je partnerom mesta Zhengzhou od roku 2013, pracovali spolu na týždennom vlakovom spojení z Číny do Hamburgu. Teraz by malo toto spojenie fungovať aj opačným smerom, do Číny. „Naši zákazníci profitujú z dlhoročných skúseností DB Schenker v oblasti prepravy tovarov po železnici z a do Číny,“ povedal  Dr. Karl-Friedrich Rausch. „Zvyšujúci sa objem prepravy tovarov s Čínou ponúka veľký potenciál, a rovnako vidíme aj rastúci počet železničných prepráv do Číny.“
 
Cesta do Zhengzhou po železnici meria 10 214 km a trvá približne 17 dní. Smeruje cez Poľsko, Bielorusko. Rusko a Kazachstan do Číny. Stále je asi o 20 dní rýchlejšia, ako preprava loďou. DB Schenker prevádzkuje vlakové spojenie s Čínou od roku 2011. Najviac jej zákazníkov pôsobí v oblasti automobilového priemyslu a výroby elektroniky. V období rokov 2012 až 2014 prepravila DB Schenker medzi Európou a Čínou 40 000 kontajnerov (veľkosti 20 stôp). V Číne má spoločnosť pobočky v 62 mestách a zamestnáva 5 000 ľudí.
 

Prečítajte si aj

Back to top button