Železničná doprava

RegioJet vybuduje v Bratislave centrum údržby pre svoje vlaky

Český súkromný železničný dopravca RegioJet tento rok vybuduje v Bratislave centrum technickej údržby, v ktorom zamestná 30 ľudí.

Predpokladaná hodnota investície do projektu dosiahne 2 milióny eur, informovala firma. Dopravca zo skupiny Student Agency na Slovensku prevádzkuje expresné aj regionálne vlaky. Uviedol to na svojej internetovej stránke český denník E15. “Takéto centrum okrem Českej republiky potrebujeme aj na Slovensku, aby sme mohli operatívne a čo najrýchlejšie zabezpečiť maximálny servis a hladkú prevádzku našich vlakov,“ uviedol majiteľ RegioJetu Radim Jančura.
      
Centrum technickej údržby vybuduje RegioJet na železničnej stanici Bratislava – východ. Okrem servisu pre vlastné vlaky tam chce poskytovať služby aj ďalším dopravcom. RegioJet na Slovensku prevádzkuje na vlastné komerčné riziko expresné vlaky na trase z Bratislavy cez Žilinu do Košíc, zabezpečuje aj štátom dotovanú vlakovú dopravu na regionálnej linke z Bratislavy do Komárna.
      
Vlaky RegioJetu jazdia aj na trase z Prahy do Košíc. Dopravca tiež otvoril autobusovú linku z Bratislavy do Banskej Bystrice na strednom Slovensku. Spoločnosť na konci minulého roka zamestnávala na slovenskom trhu viac ako 360 ľudí, v priebehu minulého roka vytvorila v krajine vyše 260 nových pracovných miest.
 

Prečítajte si aj

Back to top button