Železničná doprava

RegioJet prepravil za 1. polrok vo vlakoch aj autobusoch 1,8 milióna ľudí

Súkromný dopravca RegioJet prepravil na Slovensku za 1. polrok tohto roka vo vlakoch aj autobusoch 1,835 milióna cestujúcich.

Pritom vo vlakoch na trati z Bratislavy cez Žilinu do Košíc sa podľa hovorcu firmy Aleša Ondrůja odviezlo od januára 450.000 ľudí. Na tejto trase vypravuje dopravca svoje vlaky bez dotácie od štátu od polovice decembra minulého roku. Spoločnosť súčasne jazdí aj trati z Bratislavy cez Dunajskú Stredu do Komárna. Ide o štátom dotovanú trať, na ktorej premáva RegioJet od roku 2012. Za prvých šesť mesiacov tohto roka sa v týchto spojoch previezlo 1,2 milióna cestujúcich.
      
Vo februári 2015 dopravca spustil aj autobusovú linku na Slovensku. Jazdí na trase z Bratislavy cez Nitru do Banskej Bystrice. Do júla tohto roku sa v autobusoch firmy na tejto linke prepravilo 185.000 pasažierov. RegioJet pritom prevádzkuje spoje aj v Českej republike, za 1. polrok tohto roka tak firma prepravila na Slovensku a v Čechách celkovo 3,241 milióna cestujúcich.
 
„Za celý rok 2015 plánuje RegioJet prepraviť vo všetkých svojich vlakoch a autobusoch na Slovensku i v Čechách sedem miliónov cestujúcich,“ avizoval Ondrůj. Viac ľudí vo vlakoch a autobusoch by mali dopravcovi priniesť nové spoje. Predovšetkým sú to nočné vlaky, ktoré zaviedol v júni 2015 na trase z Bratislavy do Košíc. Zároveň firma chystá zaviesť aj nové autobusové spoje na trase z Bratislavy do Viedne.
 

Prečítajte si aj

Back to top button