Železničná doprava

ŽSR koľajnicami nahradia výhybky medzi stanicami Hanušovce nad Topľou – Čierne nad Topľou

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) na trati Prešov – Vranov nad Topľou v dňoch 22. a 23. júla 2015 vylúčia v úseku Hanušovce nad Topľou – Čierne nad Topľou železničnú dopravu z dôvodu rušenia výhybiek na tejto trati.

V čase od 09.00 h do 15.00 h bude na trati medzi dvoma železničnými stanicami zvýšený pohyb zamestnancov železníc a koľajovej mechanizácie. Na manipulačnej koľaji číslo 3, ktorá bola už veľmi málo využívaná, sa odstránia výhybky a nahradia koľajovým poľom. 
 
Cieľom je odbúranie náročnej údržby málo využitých výhybiek a následne zvýšenie traťovej rýchlosti, keďže bude traťový úsek bez zastaraných výhybiek. 
 
V dôsledku tejto výluky budú vlaky Os: 9107, 9112, 9109, 9114, 9111, 9116, 9123 v tomto úseku nahradené autobusovou dopravou (NAD).
 
Výkony, ktoré sa počas výluky zrealizujú, budú v réžii zamestnancov ŽSR s využitím vlastnej mechanizácie a financované z vlastných zdrojov.
 
ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dochádza v dôsledku rekonštrukčných prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní oznamov a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.
 
Informácie TASR poskytla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Prečítajte si aj

Back to top button