Železničná doprava

Siemens a Bombardier údajne rokujú o fúzii železničných divízií

Nemecký priemyselný konglomerát Siemens a kanadská spoločnosť Bombardier údajne rokujú o fúzii svojich železničných divízií.

Napísal to dnes denník The Wall Street Journal s odvolaním sa na nemenované zdroje. Siemens sa k informáciám v denníku nevyjadril, Bombardier ich však neskôr poprel.
      
Správy o možnej fúzii železničných divízií Bombardieru a Siemensu sa objavili niekoľko mesiacov po tom, ako nemecká spoločnosť zamietla možnosť spojiť svoje železničné aktíva, pod ktoré patria vlaky, električky a signalizačné technológie, s aktívami francúzskej firmy Alstom.
      
Bombardier ešte v máji naznačil, že plánuje uviesť časť akcií svojej železničnej divízie na burzu vo Frankfurte nad Mohanom. V tom čase sa zdroje oboznámené s plánmi firmy nechali počuť, že nie je vylúčená ani fúzia so spoločnosťami ako Siemens alebo Alstom. Podľa agentúry Reuters ale analytici v tejto súvislosti upozornili, že s plánmi fúzie takých veľkých hráčov na európskom trhu, ako sú Siemens, Alstom a Bombardier, by regulačné úrady mohli mať problém a nemuseli by ich schváliť.
 

Prečítajte si aj

Back to top button