Železničná doprava

Malacky dostanú priame železničné spojenie do Českej republiky

Malacky dostanú ešte tento rok priame železničné spojenie s Českou republikou, ktoré mestu už niekoľko rokov chýba.

Železničná spoločnosť Slovensko (ŽSSK) od 13. decembra zavedie priame spojenie vlakmi kategórie REX (Regionálny Expres) do Břeclavi s trinásťminútovou rezervou na prestup na vlaky kategórie RailJet do Brna a Prahy. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Malacky Ľubica Pilzová.
      
Rozhodnutie oznámila ŽSSK písomne primátorovi Malaciek Jurajovi Říhovi. Išlo o odpoveď na jeho list, v ktorom železničnú spoločnosť žiadal o opätovné zaradenie zastávky Malacky do grafikonu medzinárodných rýchlikov. „Železničná spoločnosť tejto žiadosti nevyhovela, avšak potvrdila obnovenie priameho spojenia Malaciek s ČR cez Břeclav,“ priblížila Pilzová.
     
Podľa Říhu pokračuje úsilie samosprávy urobiť z Malaciek plnohodnotnú súčasť železničného koridoru tretieho tisícročia. „Naďalej sa snažíme o projekt úplnej modernizácie trate Bratislava – Kúty, kam patrí aj naše mesto,“ skonštatoval. V tomto období sa vypracúva štúdia realizovateľnosti modernizácie uvedenej trate. Malackám sa podarilo dosiahnuť dohodu so železnicami s tým, že môžu k štúdii vzniesť svoje pripomienky.
 

Prečítajte si aj

Back to top button