Železničná doprava

ŽSR dnes začali rekonštrukciu priecestia v Bánovciach nad Bebravou

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) dnes začali rekonštrukčné práce na železničnom priecestí v Bánovciach nad Bebravou, ktoré je v úseku železničnej trate Chynorany – Trenčín.

Práce potrvajú do piatka 11. septembra do 16.50 h. Ako TASR informovala Ivana Popluhárová z odboru komunikácie ŽSR, predpokladané náklady na rekonštrukciu priecestia sú 100 000 eur, ŽSR ich budú hradiť z vlastných zdrojov. 
 
„Železničné priecestie je jednokoľajné a je zabezpečené svetelným priecestným zabezpečovacím zariadením, šírka priecestnej konštrukcie je 9,76 metra. Súčasný technický stav priecestia si vyžaduje opravu,“ uviedla Popluhárová s tým, že počas výluky vlakovej dopravy budú cestujúcich prepravovať náhradnou autobusovou dopravou podľa osobitného cestovného poriadku.
 
Počas výlukových prác bude cestná doprava presmerovaná a riadená prenosným dopravným značením, a to rovnako v smere z Trenčína, ako aj z Prievidze po ceste I/50 ku kruhovej križovatke, odtiaľ po miestnej komunikácii Ul. Gabora, ďalej po ceste III/1828 (III/025039) – Ozorovská ulica a ceste III/1827 (III/05038) – Hrežďovská ulica smerom na Veľké Chlievany. Dĺžka obchádzky je približne dva kilometre, cestná uzávera potrvá do soboty 12. septembra do 8.00 h.
 
„ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku rekonštrukčných prác, a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach,“ zdôraznila Popluhárová. 

Prečítajte si aj

Back to top button