Železničná doprava

Oprava železničnej trate a priecestia pod Tatrami

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začali dnes s opravami železničnej trate pod Tatrami.

Výluky potrvajú do 9. októbra do 13.30 h. Rekonštrukcia sa týka železničného priecestia medzi železničnou stanicou Poprad Tatry a výhybňou Veľký Slavkov. Zároveň zamestnanci ŽSR počas tejto výluky vykonajú údržbu a opravné práce železničnej trate v úseku Poprad Tatry – Starý Smokovec.
 
Vlaky osobnej dopravy budú v čase výluk (6. 10. od 07.30 do 13.30 h, 7. 10. od 07.30 do 18.30 h, 8. 10. od 07.30 do 16.30 h a 9. októbra od 07.30 do 13.30 h) nahradené autobusmi.
 
Počas opravy železničného priecestia v km 2,278 s jedinečným identifikačným číslom SP0325 sa cestná doprava rieši provizórnym prejazdom o niekoľko metrov ďalej, na čo upozorňuje dopravné značenie. Pôvodné gumokovové priecestie sa nahradí modernejším a pre prejazd komfortnejším priecestím STRAIL. Upraví a doplní sa štrkové lôžko a posledným krokom bude nový asfalt a úprava terénu. Ide o investíciu ŽSR s vyčíslením nákladov na 50.000 eur.
 
Železničiari v tom istom čase opravia aj geometrickú polohu koľaje v úseku Poprad – Veľký Slavkov – Pod Lesom – Starý Smokovec. Súčasťou opráv bude aj doplnenie a úprava štrkového lôžka v spomínanom úseku a čistenie odvodňovacích priekop.
 
Cestujúcich prosíme o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dochádza v dôsledku opravných prác a zároveň apelujeme na zvýšenú pozornosť pri sledovaní oznamov a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button