Železničná doprava

Opravujú trate medzi Prešovom a Veľkým Šarišom

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú od 12. októbra realizovať údržbu trate medzi železničnými stanicami Prešov a Veľký Šariš.

Výlukové práce sa budú vykonávať v čase od 7.50 h do 13.10 h a potrvajú do 14. októbra. Počas výluky bude osobná železničná doprava nahradená autobusmi. 

ŽSR budú v medzistaničnom úseku medzi Prešovom a Veľkým Šarišom vymieňať defektoskopicky chybné koľajnice a vykonávať ich zváranie. Naplánované je aj podbíjanie koľaje. V rámci údržby trate sa bude vykonávať aj selektívna výmena poškodených podvalov a kosenie vegetácie. Výluka sa využije aj na údržbu trakčného vedenia.

Údržba trate je vykonávaná vlastnými kapacitami a hradená z vlastných zdrojov ŽSR.

Počas výluky bude obmedzená železničná osobná doprava medzi železničnými stanicami Prešov a Veľký Šariš. Odrieknuté vlaky osobnej dopravy budú v tomto úseku nahradené autobusovou dopravou.

ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dochádza v dôsledku údržby trate a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button