Železničná doprava

Oprava železničného priecestia Bratislava – predmestie

Železnice Slovenskej republiky budú realizovať údržbu železničného zvršku na železničnom priecestí v železničnej stanici Bratislava – predmestie.

Výlukové práce v tomto úseku sú naplánované na dni 7.- 8.11.2015 
 
Na uvedenom štvorkoľajnom priecestí (JIČ: SP 2098) pracovníci ŽSR vykonajú udržiavacie opravné práce zahŕňajúce ojedinelú výmenu poškodených dielcov a dotiahnutie uvoľnených dielcov priecestnej konštrukcie typu GUKOP. 
 
Dôvodom je zhoršujúci sa stav priecestných dielcov, spôsobený značným zaťažením dopravnou premávkou na uvedenom priecestí. Počas výlukovej činnosti, ako aj po jej ukončení, predpokladáme zavedenie prechodného obmedzenia traťovej rýchlosti.
 
Cestná uzávera priecestia bude čiastočná v dňoch 7.11. a 8.11. do 18.00 h. Cestná premávka cez uvedené priecestie bude označená prenosným dopravným značením a zabezpečovaná v jednom jazdnom pruhu.
 
Keďže prevádzka v železničnej stanici bude vždy zabezpečovaná po prevádzkovanej nevylúčenej koľaji, obmedzenia v osobnej doprave, mimo meškania spôsobeného výlukou príslušnej koľaje, sa nepredpokladajú. 
 
Oprava železničného priecestia je financovaná z vlastných zdrojov. 
 
ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku opravných prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.
 
Informáciu TASR poskytla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Prečítajte si aj

Back to top button