Železničná doprava

ZSSK vyhlásila súťaž na nové vlaky pre Banskú Bystricu za 77 miliónov eur

Štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) hľadá dodávateľa nových dieselmotorových vlakov, ktoré by mali jazdiť po tratiach v Banskobystrickom kraji.

Cenu za ich dodávku odhadujú železničiari vo výške 77 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z oznámenia o vyhlásení tendra, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania. 
 
ZSSK chce nakúpiť sedem jednotiek minimálne so 160 miestami na sedenie a jednu najmenej so 110 sedadlami. V rámci zákazky je aj možnosť uplatnenia si opcie na ďalších 13 jednotiek minimálne so 110 miestami na sedenie.
 
Podľa predpokladov železničiarov by sa mali nové vlaky dodávať v období od septembra 2017 až do júna Nasadzovanie do prevádzky bude prebiehať plynule v nadväznosti na dodávky,“ uviedla pre TASR hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.
 
Kritériom pre výber víťaza bude v tendri ekonomicky najvýhodnejšia ponuka. V rámci nej budú železničiari posudzovať predovšetkým celkovú cenu za dodanie nových vlakov, ako aj počet miest na sedenie či rozstup sedadiel orientovaných oproti sebe, alebo najnižšie priemerné náklady na prevádzku a údržbu.
 
V súťaži sa použije elektronická aukcia a zákazka bude spolufinancovaná z eurofondov. Záujemcovia môžu predkladať svoje ponuky do 11. januára 2016.

Prečítajte si aj

Back to top button