Železničná doprava

Od decembra pribudne priame vlakové spojenie do Moskvy aj Sofie

Cestujúci na Slovensku získajú od decembra tohto roku nové priame vlakové spojenie z Bratislavy až do Moskvy či do bulharskej Sofie.

Novinka začne platiť od pravidelnej úpravy cestovných poriadkov, ktorá je naplánovaná na 13. decembra.
 
Podľa hovorkyne štátnej Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jany Morháčovej totiž pribudne nový EuroCity vlak Varsovia, ktorý bude jazdiť z Budapešti cez Bratislavu do Varšavy. Bude mať priame lôžkové vozne, ktoré budú v smere na juh pokračovať s ďalším spojom od Budapešti až do srbského Belehradu a do Sofie v Bulharsku. Smerom na sever zase pôjdu priame vozne z Varšavy cez bieloruský Minsk až do Moskvy v Rusku. Vlak bude premávať denne,“ priblížila Morháčová.
 
Smerom na sever bude vlak vyrážať z Bratislavy o 11.10 h, premávať bude cez Kúty, Břeclav, Ostravu či Krakov až do Varšavy, kam má naplánovaný príchod o 18.05 h. Odtiaľ bude pokračovať do Minska v Bielorusku, kam má príchod o 7.24 h nasledujúceho dňa a následne pôjde do Moskvy, kam by mal prísť o 16.20 h.
 
V opačnom smere bude vlak vyrážať z Moskvy o 16.27 h, do Minska príde o 1.16 h nasledujúceho dňa. Potom bude pokračovať do Varšavy, kam príde o 9.55 h a cez Krakov, Ostravu a Kúty príde o 16.50 h do Bratislavy. Následne bude pokračovať na juh do Budapešti, kam má príchod o 19.35 h, a odtiaľ pôjde do Belehradu s príchodom o 6.22 h nasledujúceho dňa a o 18.15 h má príchod do Sofie.
 
Počas leta budú ďalšie dva vozne z Moskvy vedené až k dovolenkovým letoviskám pri Jadranskom a Čiernom mori, a to do Baru v Čiernej Hore a do bulharského Burgasu a Varny.

Prečítajte si aj

Back to top button