Železničná doprava

ŽSR zrealizujú udržiavacie práce v úseku medzi Trnavou a Sereďou

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zrealizujú v dňoch 5. a 6. marca výluku v medzistaničných úsekoch Križovany nad Dudváhom – Trnava, Sereď – Križovany nad Dudváhom a v Križovanoch nad Dudváhom – koľaj č. 3 a výhybka č. 104B.

V rámci týchto výluk sa v uvedených medzistaničných úsekoch zrealizujú zváracie práce súvisiace s odstraňovaním defektoskopických chýb a koľajnicových vložiek. Dôvodom realizácie týchto udržiavacích prác je ucelenie bezstykovej koľaje. V dopravni Križovany nad Dudváhom sa vykoná návar srdcovky na výhybke č. 104B. Práce zrealizujú zamestnanci ŽSR a na uvedenú akciu budú nasadené dva traťové koľajové stroje MUV 69.  
 
Keďže sa tieto medzistaničné úseky nachádzajú na jednokoľajnej trati, cestujúca verejnosť bude prepravovaná náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje Železničná spoločnosť Slovensko, a. s.
 
ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku udržiavacích prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button