Železničná doprava

RegioJet prepravil vo vlakoch za prvé tri mesiace tohto roka 1,06 mil. ľudí

Súkromný dopravca RegioJet prepravil počas 1. štvrťroka tohto roka vo vlakoch na Slovensku a v Českej republike celkovo 1,06 milióna cestujúcich.

Oproti minulému roku je to podľa hovorcu spoločnosti Aleša Ondrůja nárast o 25 %. Vlani totiž dopravca prepravil počas prvých troch mesiacov roka približne 850 000 ľudí.
 
Na trase medzi Bratislavou a Košicami pritom spoločnosti medziročne stúpol počet cestujúcich o 26,1 %. „Kým v roku 2015 cestovalo žltými vlakmi na tejto trase približne 214 000 cestujúcich, po tohtoročnom posilnení kapacity súprav odviezli vlaky vyše 270 000 cestujúcich,“ vyčíslil Ondrůj.
 
Čo sa týka celého roku 2016, spoločnosť odhaduje, že bude v počte prepravených cestujúcich jej najsilnejším. „Všetkými našimi vlakmi, vrátane linky do Komárna, plánujeme do konca roka odviezť sedem miliónov cestujúcich,“ priblíži majiteľ spoločnosti Radim Jančura.
 
Keď sa do celkového počtu zarátajú aj autobusové linky dopravcu, spoločnosť by podľa neho mala v tomto roku odviezť 15 až 16 miliónov cestujúcich.

Prečítajte si aj

Back to top button