Železničná doprava

ŽSR opravia v úseku Mužla-Štúrovo železničné priecestie

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) opravia železničný zvršok a konštrukciu priecestia v km 184,323 v medzistaničnom úseku Mužla – Štúrovo.

Z dôvodu vykonávania prác zrealizujú v dňoch 23. až 27. mája výluku v tomto medzistaničnom úseku, ktorej dôvodom je zhoršujúci sa stav železničného priecestia, informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. 
 
Počas výlukovej činnosti bude zavedené prechodné obmedzenie traťovej rýchlosti na 30 km/h, maximálne 50 km/h. „Keďže ide o dvojkoľajný úsek, prevádzka bude zabezpečená po nevylúčenej prevádzkovanej koľaji a počas výluky je predpoklad menšieho meškania vlakov,“ upozornila Pavliková. Súčasťou výluky bude aj nepretržitá cestná uzávera železničného priecestia v termíne od 23. mája od 7. hodiny do 2. júna do 7. hodiny. 
 
ŽSR žiadajú cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác. Zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button