Železničná doprava

ŽSR vykonávajú opravné práce na moste v úseku Hlohovec – Leopoldov

V medzistaničnom úseku Hlohovec – Leopoldov budú prebiehať výlukové práce spojené s rekonštrukciou železničného mosta.

Termín výluky je od 19. júla do 22. júla v čase od 09.00 h do 14.00 h a od 23. júla pokračuje výluka nepretržite (t.j. 24 hodín denne) až do 3. augusta 2016.
 
V uvedenom medzistaničnom úseku sa realizujú opravné práce na moste v km 23,896 súvisiace s výmenou mostníc vrátane materiálu železničného zvršku (to znamená koľajnice, dilatačné zariadenia a drobné koľajivo) a opravou existujúcej oceľovej konštrukcie mosta.
 
Doprava v tomto úseku bude vylúčená, cestujúca verejnosť bude prepravovaná náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečí dopravca ZSSK Slovensko. Časť osobnej dopravy bude vedená aj odklonom.
 
Počas výlukovej činnosti bude zavedené prechodné obmedzenie traťovej rýchlosti na 30 km/h, t. j. vlaky v úseku prác budú premávať rýchlosťou 30 km/h.
 
Práce realizujú ŽSR vlastnými zamestnancami a s použitím vlastných zdrojov. Je predpoklad mierneho meškania vlakov osobnej dopravy.
 
ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button