Železničná doprava

ŽSR zrekonštruujú železničné priecestie v Sládkovičove

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú v dňoch od 12. až do 23. septembra realizovať výluku v úseku ŽST Sládkovičovo – ŽST Galanta.

Dôvodom výlukových prác je komplexná rekonštrukcia dvojkoľajného železničného priecestia v Sládkovičove (jedinečné identifikačné číslo – JIČ – SP 1997) v železničnom kilometri 95,617.
 
V rámci rekonštrukcie uvedeného priecestia budú vykonané tieto nasledovné práce – rozobratie jestvujúcej komunikácie v priecestí, odstránenie starého koľajového roštu, odbagrovanie pôvodného koľajového lôžka, zriadenie nového štrkového lôžka so zhutnením, pokládka nových koľajových polí, doštrkovanie, smerová a výšková úprava koľají, zvarenie koľajníc, montáž novej priecestnej konštrukcie STRAIL a v závere asfaltovanie.
 
Táto výluka si vyžaduje aj cestnú uzávierku priecestia, ktorá potrvá od 12. septembra od 07.00 h nepretržite do 24. septembra do 18.00 h. Cestná obchádzka bude vyznačená dočasným dopravným značením. Keďže ide o dvojkoľajný úsek, železničná doprava nebude obmedzená, avšak mierne meškanie vlakov je možné.
 
ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button