Železničná doprava

ŽSR rekonštruujú 2 železničné priecestia medzi Bánovcami nad Bebravou a Mníchovou Lehotou

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začnú 3. októbra s komplexnou rekonštrukciou dvoch železničných priecestí medzi železničnými stanicami Bánovce nad Bebravou a Mníchovou Lehotou. Práce potrvajú nepretržite do 7. októbra do 16.00 h.

Počas výlukových prác budú vlaky osobnej dopravy nahradené autobusmi. Priecestia budú počas rekonštrukcie uzatvorené pre účastníkov cestnej dopravy, ktorí sú dopravným značením presmerovaní na obchádzkové trasy. Dopravné obmedzenia potrvajú do 8. októbra do 08.00 h.
 
ŽSR zrekonštruujú železničné priecestia na Ulici J. Gabora v Bánovciach nad Bebravou s gumokovovou priecestnou konštrukciou (jedinečné identifikačné číslo SP1884) a v obci Svinná (SP1891), kde cez prejazd z betónových priecestných panelov vedie cesta III. triedy č. 1821 do obce Veľká Hradná.
 
Rekonštrukčné práce začnú odstránením asfaltových cestných nábehov a demontážou pôvodných priecestných konštrukcií. Po rozrezaní koľajníc a vybratí koľajových polí dôjde na priecestiach aj k vyťaženiu pôvodného štrku. Po vyrovnaní a zhutnení zemnej pláne, zriadení novej podkladovej vrstvy koľajového lôžka zo štrku budú položené koľajové polia na betónových podvaloch. Po úprave geometrickej polohy koľaje, doplnení a úprave štrkového lôžka do profilu nasleduje montáž celogumových priecestných konštrukcií typu STRAIL.
 
Na záver sa zrealizuje aj asfaltovanie nábehov cestných komunikácií k priecestným konštrukciám, aby bol zabezpečený plynulý a bezpečný prechod cez železničné priecestia.
 
Počas rekonštrukcie priecestia na Ul. J. Gabora v Bánovciach nad Bebravou bude pre chodcov zriadený provizórny priechod, ktorý vo finálnej fáze nahradí priechod pre peších typu STRAIL.
 
ŽSR realizujú opravu železničných priecestí vlastnými kapacitami, v spolupráci s dodávateľskými firmami.
 
Železničné priecestia budú pre účastníkov cestnej dopravy úplne uzatvorené od 3. októbra od 7.30 hod. nepretržite až do 8. októbra do 8.00 hod. Všetka cestná doprava bude prenosnými dopravnými značkami presmerovaná na obchádzkové trasy cez okolité obce. 
 
Nepretržitá úplná uzávierka priecestia pre cestnú dopravu je odchylná od koľajovej výluky z dôvodu prípravných prác na cestnej komunikácii, realizovaných pred začatím denných výluk a potrebného technologického času na vytvrdnutie asfaltového betónu.
 
Počas výluky budú vlaky osobnej dopravy v úseku Trenčín – Chynorany odrieknuté a namiesto nich je zavedená náhradná autobusová doprava (NAD).
 
Podrobnejšie informácie o opatreniach v osobnej doprave sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach, alebo ich poskytne dopravca – Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra – 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk.
 
ŽSR prosia cestujúcu verejnosť aj účastníkov cestnej premávky o trpezlivosť a pochopenie s obmedzeniami, ku ktorým dôjde v dôsledku rekonštrukcie železničných priecestí.

Prečítajte si aj

Back to top button