Železničná doprava

ŽSR opravujú most pri Dolnom Kubíne

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začnú 11. októbra o 8.10 h s opravou železničného mosta, nachádzajúceho sa medzi železničnými stanicami Párnica a Dolný Kubín.

Počas opravy bude železničná prevádzka prerušená, vlaky osobnej dopravy budú v úseku Kraľovany – Dolný Kubín nahradené autobusmi. Práce potrvajú do 13. októbra 2016 do 14.00 h.

ŽSR na mostnej konštrukcii najskôr rozrežú koľajnice a vyťažia štrk z koľajového lôžka až po teleso mostovky. Na očistenú plochu následne namontujú hydroizoláciu s geotextíliou, osadia odvodňovacie žľaby a drenáže. Po týchto úkonoch dôjde k opätovnému vytvoreniu štrkového lôžka a vloženiu koľajového poľa. Nakoniec sa zrealizuje úprava smeru a výšky koľaje.

ŽSR vykonávajú opravné práce vlastnými personálnymi kapacitami.

Počas výluky sú vlaky osobnej dopravy medzi železničnými stanicami Kraľovany a Dolný Kubín odrieknuté a namiesto nich je zavedená náhradná autobusová doprava (NAD). Podrobnejšie informácie o opatreniach v osobnej doprave sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach, alebo ich poskytne dopravca – Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra – 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk.

ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button