Železničná doprava

Výluka medzi Košicami a Kysakom obmedzí regionálne vlaky

Na železničnom úseku Košice – Kysak je v dôsledku prác na trati od pondelka (10.10.) do soboty (15.10.) obmedzená osobná železničná doprava.

Obmedzenia sa týkajú vybraných osobných vlakov v smere z Košíc do Prešova a Lipian a späť. „Dotknuté osobné vlaky budú v časti trasy Košice – Kysak odrieknuté alebo zmeškané,“ informovala dnes TASR Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).
 
Rýchliky, regionálne expresy, medzinárodné vlaky EuroNight ako aj ostatné regionálne linky môžu na tomto úseku získať meškanie do desať minút. „Počas konania výluky budú prípojné vlaky v prestupných staniciach Košice, Kysak, Margecany a Poprad-Tatry čakať na zmeškané vlaky len v prípade priaznivej prevádzkovej situácie,“ uviedla ZSSK.
 
Výluku realizujú Železnice SR (ŽSR) ako správca železničnej infraštruktúry. Dôvodom sú rekonštrukčné a stavebné práce na 1. traťovej koľaji v úseku Košice – Kostoľany nad Hornádom a oprava trolejového vedenia.
 
Obmedzenia sa do piatka (14.10.) týkajú denne desiatich osobných vlakov a v sobotu (15.10.) štyroch osobných vlakov na tejto trase. „Pre cestovanie cez rekonštruovaný úsek je možné využiť náhradné spoje/osobné vlaky v príbuznej časovej polohe. Na železničnej zastávke Ťahanovce sa vystupuje a nastupuje z/do vlakov smeru Kysak – Košice na opačnej strane ako obvykle,“ informovala ZSSK.
 
Keďže výlukové práce budú na danom úseku pokračovať aj v ďalších dňoch počas októbra, železničná spoločnosť odporúča cestujúcim, aby venovali zvýšenú pozornosť informáciám na staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button