Železničná doprava

ŽSR vymieňajú podvaly v železničnej stanici Nižná

eleznice Slovenskej republiky (ŽSR) od 18. októbra vykonávajú v železničnej stanici Nižná súvislú výmenu podvalov v staničnej koľaji č. 1. Práce potrvajú do 27. októbra, počas ktorých môže dochádzať k zmeškaniu vlakov osobnej dopravy.

Dôvodom týchto prác je zlepšenie stavu železničnej infraštruktúry. Súvislá výmena podvalov je nevyhnutná pre zaistenie požadovanej kvality geometrickej polohy staničnej koľaje č.1. Počas nepretržitej 10-dňovej výluky je naplánovaná výmena vyše 1000 kusov starých podvalov po dobe životnosti za betónové. Zároveň dôjde k smerovej a výškovej úprave geometrickej polohy koľaje a úprave štrkového lôžka.
 
ŽSR vykonávajú výmenu podvalov vlastnými personálnymi kapacitami s využitím mechanizácie z externého prostredia – „dvojcestného“ stroja typu Atlas s nadstavbou na výmenu podvalov.
 
Počas výlukových prác môže dochádzať k niekoľkominútovému meškaniu vlakov osobnej dopravy.
 
ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button