Železničná doprava

ŽSR opravujú most na trati z Púchova do Českej republiky

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) od 25. októbra realizujú opravu železničného mosta v 2. traťovej koľaji medzi železničnými stanicami Púchov a Lúky pod Makytou. Práce potrvajú do 27. októbra do 19.00 h. Počas nepretržitej výluky je vlaková doprava v uvedenom úseku vedená obojsmerne, iba po prvej traťovej koľaji.

ŽSR na moste, situovanom medzi obcami Záriečie a Mestečko, po demontáži koľaje a odstránení štrkového lôžka začnú s opravou izolácie obnažených častí mostnej konštrukcie. Po rozprestretí geotextílie a izolačnej fólie, vytvorení ochranného poteru z cementovej malty dôjde k opätovnému vytvoreniu štrkového lôžka a vloženiu koľajového poľa. Nakoniec sa zrealizuje smerová a výšková úprava koľaje. Taktiež sa uskutoční aj oprava zábradlí a ukotvenie kamenných blokov parapetov mostov.
 
ŽSR vykonávajú opravné práce vlastnými personálnymi kapacitami.
 
Celkovo je to už šiesta oprava hydroizolácie, ktorú ŽSR vykonali v ostatných dvoch mesiacoch na mostných objektoch na trati Púchov – Lúky pod Makytou. Ide o tri mosty v troch kilometrických polohách na dvojkoľajnej trati, ktoré sa najskôr opravovali v 1. traťovej koľaji. Následne sa pokračovalo s opravou mostných konštrukcií v 2. traťovej koľaji. Okrem toho ŽSR v septembri opravili aj poškodené časti oceľovej konštrukcie a vymenili 460 kusov drevených mostníc na železničnom moste pri Púchove preklenujúcom rieku Váh.
 
Keďže železničná trať Púchov – štátna hranica s Českou republikou je dvojkoľajná, počas výluky prvej traťovej koľaje bude železničná doprava medzi železničnými stanicami Púchov – Lúky pod Makytou prevádzkovaná obojsmerne po prvej traťovej koľaji. Proti správnemu smeru budú jazdiť vlaky v smere zo železničnej stanice Púchov do ŽST Lúky pod Makytou.
 
Podrobnejšie informácie o opatreniach v osobnej doprave sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach, alebo ich poskytne dopravca – Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra – 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk.
 
ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku opravy mostného objektu a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button