Železničná doprava

Rekonštrukcia priecestia v Trnave

Z dôvodu rekonštrukcie priecestia sa bude realizovať výluka na trati ŽSR (Železníc Slovenskej republiky) Trnava – Šenkvice, od 23. novembra do 30. novembra.

Priecestie v železničnom km 2,720 sa nachádza v Trnave pri Kamennej ceste smerom na Biely Kostol, JIČ (jedinečné identifikačné číslo priecestia) SP0452. Dôvodom tejto rekonštrukcie je neustále sa zhoršujúci stav, spôsobený značnou záťažou a frekvenciou cestnej premávky.
 
V rámci komplexnej rekonštrukcie sa vykoná výmena koľajového roštu v priecestí, výmena konštrukcie komunikácie cez priecestie, nová konštrukcia bude celopryžová typu Strail. Ostávajúca časť priecestia bude vyasfaltovaná.
 
Cestná uzávierka priecestia bude nepretržite v termíne od 23. novembra od 08.00 h do 30. novembra do 16.00 h, označená bude dočasným dopravným značením. 
 
Počas výlukových prác bude zavedená rýchlosť vlakov 30km/h, resp. 50 km/h.
 
Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajný úsek, cestujúca verejnosť bude prepravovaná náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca.
 
ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku udržiavacích opravných prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button