Železničná doprava

ŽSR upozorňujú na výluku na trati medzi Čadcou a Makovom

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zrealizujú od 20. do 23. februára plánovanú údržbu železničnej trate medzi Čadcou a Makovom. Počas denných výluk budú vybrané vlaky osobnej dopravy nahradené autobusmi.

Zamestnanci ŽSR budú podľa nej počas štyroch dní na celej regionálnej trati vymieňať chybné koľajnice v súhrnnej dĺžke 500 metrov. „Zároveň budú v koľaji vykonávať úpravy dilatačných škár, odstraňovanie skrytých chýb zistených defektoskopickým meraním a zváranie koľajníc. Uvedenú činnosť vykonajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami v spolupráci s dodávateľskou firmou TSS Grade, ktorá na základe platného kontraktu vykoná zváračské práce,“ uviedla hovorkyňa ŽSR.
 
Doplnila, že 20. a 21. februára sa denné výluky uskutočnia na traťovej koľaji medzi železničnými stanicami Turzovka a Makov a 22. a 23. februára na traťovej koľaji medzi železničnými stanicami Čadca a Turzovka. „Počas denných výluk budú vlaky osobnej dopravy v uvedených traťových úsekoch odrieknuté a nahradené autobusovou dopravou. Podrobnejšie informácie sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach, alebo ich poskytne dopravca – Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk,“ dodala Pavliková.
 
„ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach,“ uzavrela hovorkyňa ŽSR.

Prečítajte si aj

Back to top button