Železničná doprava

Od apríla začnú vlaky medzi Nitrou a Prahou jazdiť každý deň

Vlaky spoločnosti Arriva z Nitry do Prahy začnú od 1. apríla tohto roka jazdiť každý deň. V piatok, sobotu a v nedeľu budú vlaky premávať dvakrát denne.

Arriva na tejto linke zdvojnásobuje aj kapacitu sedadiel. Pôvodná kapacita 120 miest na sedenie sa zvýši na 240 sedadiel.
 
Expresný vlak Arriva začal ako prvý v histórii zabezpečovať priame spojenie medzi Nitrou a Prahou na trase Nitra – Trenčín – Olomouc – Praha v polovici decembra minulého roka. Až doteraz jazdil len v piatky, soboty a nedele. „Doterajšia prevádzka ukázala, že záujem zo strany verejnosti o priame spojenie Nitry s Olomoucom a Prahou je obrovský, preto sme sa rozhodli, že vlaky budú jazdiť každý deň,“ skonštatoval generálny riaditeľ spoločností Arriva na Slovensku László Ivan. Podľa jeho slov evidovala spoločnosť najväčší záujem o piatkové a nedeľné spoje, preto od apríla zdvojnásobí kapacitu popoludňajšieho vlaku z Prahy do Nitry a nedeľného vlaku, ktorý jazdí popoludní opačným smerom. 
 
Na všetkých linkách bude dopravca jazdiť so svojimi dieselovými vlakmi typu 845, ktoré jazdia do Nitry už v súčasnosti. Vo vlaku majú cestujúci k dispozícii bezplatné wifi pripojenie na internet, elektrické zásuvky, polohovateľné sedačky so sklopnými stolíkmi, oddelený tichý oddiel, špeciálne vyhradené a upravené miesta pre deti, minibar s doplnkovým predajom občerstvenia a barel s pitnou vodou.
 
Spoločnosť Arriva pôsobí na Slovensku od roku 2008. Je najväčším súkromným autobusovým dopravcom v Slovenskej republike. Aktuálne pôsobí v Nitrianskom, Košickom, Žilinskom a Trnavskom kraji, kde zabezpečuje mestskú, prímestskú, diaľkovú, zahraničnú a komerčnú autobusovú dopravu. V roku 2016 vstúpila firma aj na trh vlakovej dopravy na Slovensku. Spoločnosť má na Slovensku takmer 2400 zamestnancov, prevádzkuje 1350 autobusov a vlakovú súpravu.

Prečítajte si aj

Back to top button