Železničná doprava

ŽSR opravia koľaj pri Liptovskom Mikuláši

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vykonajú 11. a 12. apríla, v čase od 07.40 h do 13.30 h, opravu 1. traťovej koľaje medzi železničnou stanicou Liptovský Mikuláš a výhybňou Paludza.

ŽSR budú v čase výluky na približne 5-kilometrovom úseku odstraňovať skryté chyby v koľaji zistené defektoskopickým meraním, aby zabezpečili normovaný stav a prevádzkovú spôsobilosť železničnej trate. Na šiestich miestach dôjde k výmene koľajníc v celkovej dĺžke 125 metrov.
 
Uvedené činnosti vykonajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami v spolupráci s dodávateľskou firmou, ktorá vykoná zváračské práce.
 
Keďže železničná trať medzi Liptovským Mikulášom a Paludzou je dvojkoľajná, počas denných výluk bude železničná doprava v uvedenom úseku prevádzkovaná obojsmerne, iba po jednej prevádzkovanej traťovej koľaji.
 
Podrobnejšie informácie o opatreniach v osobnej doprave sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach, alebo ich poskytne dopravca – Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra – 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk.
 
ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dôjsť v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button